Descoperă cele 5 etape ce susțin dezvoltarea unei echipe puternice

Descoperă cele 5 etape ce susțin dezvoltarea unei echipe puternice

În cazul în care compania ta a adoptat un mediu de lucru hibrid sau la distanță (așa cum au făcut deja o mare parte din companii), probabil că te simți optimist. Cu posibilitatea de a angaja talente din întreaga lume și de a facilita colaborarea în echipă în diferite fusuri orare, posibilitățile sunt nelimitate. Cu toate acestea, există o provocare potențială care poate apărea: deconectarea. Angajații la distanță ar putea să se simtă dezlipiți atât de companie, cât și de colegii lor. Aici intervine dezvoltarea echipei.

Fie că echipa ta lucrează fizic sau la distanță, dezvoltarea echipei și construirea acesteia sunt esențiale. În 1965 și 1977, Bruce Wayne Tuckman a identificat cinci etape ale dezvoltării echipei. Haideți să explorăm aceste etape în profunzime despre cum să maximizăm potențialul lor pentru creșterea și succesul echipei tale

Etapa Unu: Formare – Construirea fundației

Prima etapă a dezvoltării echipei este atunci când aceasta se formează. Acest moment este atunci când reunești pe toată lumea și ești gata să începi lucrul. Sentimentele pe care membrii echipei le-ar putea avea în acest punct includ entuziasm, anticipare, anxietate sau chiar suspiciune. Ce poți face pentru a începe etapa de formare cu dreptul? Iată câteva idei:

Implică-te în construirea echipei. Construirea echipei poate fi o modalitate excelentă de a face acele conexiuni inițiale în echipă. Activitățile de construire a echipei pot fi chiar distractive, și există multe opțiuni pentru echipele hibride și la distanță. Construirea echipei poate promova conexiunile și dezvoltaree relații strânse.

Ia în considerare o revizuire a abilităților. Toată lumea ar trebui, în mod ideal, să știe ce aduce la masă pentru echipă, dar ar putea fi util să petreci puțin timp arătând ce are fiecare individ de oferit. În esență, ai putea începe o întâlnire trecând în revistă abilitățile excelente pe care le are fiecare. Astfel, ei pot începe să-și construiască relații și să aibă încredere unii în alții.

Intră în detalii ale proiectului. Nu uita că este important să petreci timp asigurându-te că toată lumea înțelege obiectivele proiectului și modul în care va funcționa. Înțelegerea scopului proiectului este de fapt o modalitate excelentă de a încuraja o echipă să lucreze împreună

Etapa Doi: Conflict – Navigarea diferențelor

Următoarea etapă ar putea să nu fie cea mai plăcută pentru toată lumea. Din păcate, echipele ar putea întâlni anumite conflicte. Acestea pot fi de la frustrări personale la dispute deschise. Nu vă faceți griji însă; nu este sfârșitul. În timpul acestei etape, poți oferi suport esențial echipelor tale și le poți ajuta să învețe să navigheze prin diferențe:

Anticipează și recunoaște conflictul. Nu fi luat prin surprindere. Anticipează că ar putea apărea anumite conflicte (chiar dacă nu sunt exprimate deschis), și să le spui echipelor tale că acest lucru este normal și nu are de ce să le fie rușine. Ar putea fi util să stai de vorbă cu ei și să discutați despre cum toată lumea știe că există frustrări, dar că puteți lucra împreună la rezolvarea lor.

Învață rezolvarea conflictelor. Ar putea fi util să petreci timp învățând abilități de rezolvare a conflictelor și oferind angajaților un spațiu pentru a face acest lucru. Astfel, ei pot învăța să lucreze împreună, în loc să lucreze unul împotriva celuilalt. Strategiile bune includ comunicare deschisă (pe care o poți modela), empatie și abilități excelente de ascultare.

Lucrați împreună pentru o soluție. Ar putea fi util să lucrați ca echipă pentru a găsi o soluție. Dacă problema este legată de modul în care se desfășoară proiectul, discutați împreună despre rezolvare. Dacă există neînțelegeri personale, oferiți un spațiu pentru a le rezolva.

Etapa Trei: Normalizare – Stabilirea coeziunii

Vestea bună este că odată ce o echipă trece de faza de conflict, lucrurile merg în sus de acolo. Faza de normalizare este momentul în care membrii echipei încep să dezvolte înțelegere mutuală și cooperare. Aceasta este etapa în care încrederea este ridicată și există un sentiment de libertate de a contribui. Cum poți ajuta la realizarea unei faze de normalizare excelente? Iată câteva practici recomandate:

Felicită echipa și indivizii. Recunoașterea este una dintre cele mai bune forme de feedback. Omisiunea de a recunoaște lucrurile minunate pe care le face o echipă poate însemna că echipa ta este mai puțin motivată să performeze. Așa că fă tot posibilul să complimentezi fiecare membru al echipei și să complimentezi echipa în ansamblul său pentru succesele sale. Poate că îi lauzi pentru rezolvarea conflictelor, pentru creșterea individuală sau pentru cât de departe au ajuns în proiect. Orice alegi să faci, lasă-i să știe că se descurcă grozav.

Organizează întâlniri regulate de verificare. Poate fi puternic ca lider să verifici în mod regulat echipa. Acestea pot fi întâlniri rapide prin video sau pot face parte din întâlniri mai lungi. Poate chiar să trimiți mesaje rapide când este cazul

Împărtășiți responsabilitatea. Acum că cei din echipă s-au obișnuit unii cu alții, este un moment excelent să le permiți să înceapă să se conducă mai mult singuri. Lasă-i să organizeze mai multe întâlniri, să-și verifice unii pe alții și să se țină reciproc responsabili.

Etapa Patru: Performanță – Atingerea excelenței

Faza de performanță poate fi un moment distractiv în dezvoltarea echipei. Acesta este momentul în care echipele ating productivitatea maximă și obțin rezultate excelente. Cheia aici este să menții această dinamică în continuare. Iată câteva sfaturi:

Verifică, dar nu sta în cale. Acum că echipa ta s-a unit cu adevărat, nu mai trebuie să fii atât de autoritar. Totuși, poate fi util să verifici din când în când pentru a arăta că ești încă acolo dacă au nevoie de ceva — fără a intra în tehnici de micromanagement, care pot duce la o frustrări. Doar un mesaj ocazional poate rezolva problema.

Încurajează pe toată lumea să își blocheze timpul liber de concentaree. Există distrageri peste tot care te pot face să lucrezi greu. Încurajează-ți echipa să-și blocheze timpul liber bine. Acest lucru poate ajuta la menținerea acelei dinamici pentru a ajunge la linia de finish a unui proiect.

Continuă să oferi complimente. Nu uita importanța complimentelor și recunoașterii. Nu renunța acum doar pentru că lucrurile merg atât de bine. Continuă să recunoști echipa pentru tot efortul lor depus.

Etapa Cinci: Încheiere – Încheierea și reflecția

Această etapă este interesant  și este una pe care Tuckman a adăugat-o mai târziu. Odată ce un proiect este terminat, echipele uneori se desființează sau trec la alt proiect. Dar acesta este momentul în care poți încheia proiectul pe care tocmai l-ați terminat și să reflectați la cum a mers. Reflecția echipei poate îmbunătăți modul în care echipa lucrează împreună în viitor. Cum poți aborda această etapă? Iată ideile noastre:

 

Sărbătorește! Celebrarea este puternică. De fapt, poate întări lecțiile învățate și consolida fundația echipei. Organizează o petrecere, un joc, mâncați împreună, încercați o activitate nouă și distractivă împreună. Orice dorește echipa să facă pentru a sărbători, sunt atât de multe opțiuni grozave.

Organizează o întâlnire pentru a reflecta. Am menționat puterea reflecției echipei, așa că stabilește un timp pentru ca toată lumea să se adune și să reflecteze. Întreabă cum a mers proiectul, unde au fost locurile dificile, unde ar putea aplica indivizii ceea ce au învățat și cum le-ar putea afecta munca în viitor.

Mulțumește tuturor pentru contribuțiile lor. Alocă timp pentru a mulțumi fiecăruia pentru ceea ce au făcut și pentru tot efortul depus. Poate fi o conversație personală cu ei; poate fi un mic bonus sau un card cadou. Poate fi chiar recunoaștere la nivelul întregii companii. Oricum alegi să faci, mulțumește fiecăruia.

Etapele dezvoltării echipei sunt naturale, și urmând unele dintre aceste sfaturi, te poate ajuta să obții o productivitate mai bună.

La 7card, suntem aici pentru a te ajuta să îți susții angajații în timp ce lucrează la proiecte maim ult sau mai puțin provocatoare. Susținerea echipelor, însă, înseamnă și susținerea indivizilor. Pentru a-i ajuta pe angajații tăi să se îmbunătățească ca indivizi, reevaluează programele și beneficiile tale de wellbeing. Am constatat că 90% dintre companiile care măsoară rentabilitatea programelor pentru starea de bine observă un ROI pozitiv.

Ia-ți și tu 7card!

Ia-ți și tu 7card!

Sunt angajat și vreau 7card! 

Vezi dacă și compania la care lucrezi oferă 7card angajaților!

Ca să îți faci 7card, angajatorul tău trebuie să aibă contract cu noi. Caută-l aici! 

Ce bine, angajatorul tău oferă 7card! Hai în aplicația 7card să îți faci abonamentul!

Dacă ai deja 7card și ai întrebări despre abonamentul tău, te rugăm, hai să ne scrii în pagina de Contact!

Sunt HR / reprezint o companie

Dacă vrei să aduci 7card în compania ta, te rugăm să completezi formularul cu datele tale. Ne va face plăcere să îți trimitem rapid informații detaliate și, eventual, să te punem în legătură cu un coleg.

  • * În acest moment, doar companiile cu peste 10 angajați pot oferi 7card.
    Dacă reprezinți o companie cu mai puțin de 10 angajați, ne pare rău că nu putem răspunde solicitării tale.