Cum să construiești un business case pentru management pe subiectul programelor de wellbeing plecand de la studiul ROI in Wellbeing 2024?

Despre importanța programelor de wellbeing s-a vorbit mult în ultimii ani, dar acum avem date concrete care demonstrează rentabilitatea lor impresionantă. Investițiile în bunăstarea angajaților nu doar că îmbunătățesc sănătatea și satisfacția acestora, dar contribuie semnificativ și la creșterea profitabilității companiilor, evidențiind astfel rolul esențial al echipelor de resurse umane.

Rentabilitatea investiției într-un program de wellbeing

Echipele de resurse umane sunt adevărații eroi necunoscuți ai poveștilor de succes a unei companii. În ciuda rolului lor esențial, ele lucrează adesea în spatele scenei, primind minima recunoaștere. Este șocant faptul că aproximativ o treime dintre liderii de resurse umane nu sunt siguri cum să evidențieze impactul pe care îl au inițiativele lor. Acum, cu 44% simțind presiunea din partea conducerii pentru a demonstra de ce investiția în oameni contează, este timpul să arate adevărata valoare pe care o aduc. La urma urmei, articularea unei propuneri clare de valoare nu a fost niciodată mai crucială pentru orice funcție de afaceri.

Legarea impactului programelor de wellbeing de o performanță mai bună a afacerii devine o practică comună — patru din cinci companii sunt acum capabile să urmărească rentabilitatea investiției. Și este o metrică care aduce beneficii, deoarece 95% dintre aceste companii văd un return pozitiv. Anul trecut, această cifră era la un respectabil 90%. Această creștere arată clar că impactul bunăstării va continua să crească în importanță. Doar aproximativ 5% dintre companii văd un randament  negativ din programul lor de wellbeing – și acestea sunt programele de bunăstare care nu adresează mai multe zone ale wellbeingului și care au cele mai scăzute rate de implicare a angajaților (cu 22% mai mici decât programele cu un return pozitiv).

Rentabilitatea stării de bine în 2024

Acest lucru arată cât de important este să abordăm wellbeingul angajaților dintr-o perspectivă comprehensivă, mai degrabă decât să o abordăm într-un mod fragmentat. Un impresionant 56% dintre companii văd un return mai mare decât dublul investiției lor din inițiativele de wellbeing. Și mai impresionant, 24% dintre aceste companii înregistrează un return de 150% sau mai mult. Asta înseamnă un return de 2.5 pentru fiecare investiție — adică dacă investești 100.000 de lei în bunăstarea angajaților, vei vedea de fapt un return de 250.000 de lei. Și asta înainte de a lua în considerare alte beneficii, cum ar fi satisfacția crescută a angajaților și o cultură a locului de muncă mai sănătoasă.

 Pe măsură ce companiile caută să își ajusteze cheltuielile pentru actualul climat economic, cheltuirea mai multor bani pe wellbeing poate ajuta la reducerea costurilor generale. Este clar: investiția în wellbeing nu este doar benefică pentru echipa ta — este un factor cheie de creștere pentru linia de jos.

Programele comprehensive asociate cu cele mai mari randamente

Cu cât programul de wellbeing al unei companii este mai robust, cu atât mai mare este randamentul financiar. Am verificat cu companiile pentru a înțelege ce programe de stare de bine oferă: aplicații de fitness, centre de fitness, clase de exerciții în grup, programe de fitness la prânz, echipe sportive corporative, ateliere de fitness și platforme de wellbeing. Și ghici ce? Cu cât o companie oferă mai multe beneficii de wellbeing, cu atât randamentul este mai ridicat.

Varietatea programelor

Randamentul programelor de stare de bine crește odată cu varietatea acestora. Acest lucru este valabil în special atunci când numărul de programe ajunge la șase sau mai multe. Cu două tipuri de suport, s-ar putea să vezi randamente  între un modest 0% și un respectabil 50%. Dar dacă ridici nivelul la șase programe, îți mărești ROI-ul la un impresionant 150% sau mai mult.

În ciuda acestui potențial, mai puțin de jumătate (39%) dintre liderii de resurse umane spun că au o platformă de wellbeing holistică care include șase sau mai multe tipuri de suport. Aceste constatări se aliniază cu cele mai bune practici de bunăstare, arătându-ne că bunăstarea este un pachet integrat. Dacă scapi din vedere oricare dintre cele opt mari domenii — fie că este vorba de bunăstarea fizică, emoțională, socială, financiară, intelectuală, spirituală sau de mediu — sănătatea ta generală suferă. Angajații sunt conștienți de acest lucru: majoritatea spun că fiecare dimensiune a wellbeing-ului le afectează productivitatea la locul de muncă.

Liderii de resurse umane sunt foarte conștienți de aspectele care îi motivează pe angajați. Pe măsură ce locurile de muncă și forțele de muncă continuă să se diversifice, un uimitor 85% dintre profesioniștii în resurse umane subliniază importanța oferirii unei game largi de opțiuni în programele de bunăstare. Obiectivul lor este de a oferi angajaților suport cuprinzător pentru a-i ajuta să prospere, indiferent de interesele sau obiectivele lor.

Te invităm să vezi si alte descoperiri ale studiului. Poți să îl descarci rapid de la https://7card.ro/return-on-wellbeing-study/

Ia-ți și tu 7card!

Ia-ți și tu 7card!

Sunt angajat și vreau 7card! 

Vezi dacă și compania la care lucrezi oferă 7card angajaților!

Ca să îți faci 7card, angajatorul tău trebuie să aibă contract cu noi. Caută-l aici! 

Ce bine, angajatorul tău oferă 7card! Hai în aplicația 7card să îți faci abonamentul!

Dacă ai deja 7card și ai întrebări despre abonamentul tău, te rugăm, hai să ne scrii în pagina de Contact!

Sunt HR / reprezint o companie

Dacă vrei să aduci 7card în compania ta, te rugăm să completezi formularul cu datele tale. Ne va face plăcere să îți trimitem rapid informații detaliate și, eventual, să te punem în legătură cu un coleg.

  • * În acest moment, doar companiile cu peste 10 angajați pot oferi 7card.
    Dacă reprezinți o companie cu mai puțin de 10 angajați, ne pare rău că nu putem răspunde solicitării tale.