wellbeing_angajati

Angajarea celor mai buni lideri: 28 de întrebări strategice de adresat liderilor seniori în interviuri

Când te afli în căutarea unui executiv senior, formularea de întrebări relevante într-un interviu poate dezvălui detalii cheie. Care este perspectiva lor asupra bunăstării angajaților? Cum va contribui stilul lor de leadership la cultura locului de muncă? Obținerea unei înțelegeri despre cine este acest lider și ce poate face reprezintă una dintre cele mai importante responsabilități ale departamentului de resurse umane.

Pentru a identifica lideri în care echipele tale să aibă încredere și să prospere, poți începe prin rafinarea întrebărilor din interviu. Cele mai bune întrebări sunt mai mult decât simple puncte de plecare pentru conversație și le permit candidaților să își prezinte cel mai bine abilitățile. Întrebările strategice adresate liderilor seniori pot ajuta liderii de resurse umane să conducă interviuri cu perspicacitate.

28 de întrebări strategice pentru lideri

Având în vedere timpul limitat cu candidații, formularea de categorii clare poate ajuta departamentul de resurse umane să adreseze întrebări care vor avea cel mai mare impact. Acest lucru facilitează în cele din urmă o conversație mai structurată și mai informativă. Unele dintre cele mai comune și relevante categorii include întrebări despre:

  •  – angajamentul angajaților
  •  – strategie și performanță
  •  – succesul companiei și viziunea
  •  – cultura companiei
  •  – importanța bunăstării angajaților
  •  – creșterea și dezvoltarea carierei
  •  – întrebări distractive

Întrebări despre angajamentul angajaților

Angajamentul angajaților este o preocupare principală pentru organizații din motive întemeiate. Angajamentul indică cât de implicați și motivați sunt angajații în ceea ce privește contribuțiile lor la o organizație.

Există, de asemenea, o corelație puternică între angajamentul angajaților și rezultatele pozitive ale performanței, inclusiv rentabilitatea, productivitatea, bunăstarea și retenția. Iar angajații sunt de 14 ori mai predispuși să fie complet angajați dacă au încredere în liderul echipei lor, conform unui sondaj ADP Research Institute Global Workplace Study. Având în vedere cât de mare impact are angajamentul asupra unei afaceri, este important să aflați cum abordează candidatul acest aspect. În special candidații competitivi vor avea idei despre cum să mențină angajamentul angajaților, dar și despre cum să îl și stimuleze.

Poți lua în considerare întrebări care provoacă exemple și noi oportunități, precum acestea:

Cum măsori și evaluezi angajamentul angajaților în cadrul unei organizații?

Poți împărtăși un exemplu specific al unui moment în care ai identificat o scădere în angajamentul angajaților și cum ai abordat această problemă?

Ce rol crezi că joacă managementul superior în promovarea angajamentului?

În opinia ta, cum influențează angajamentul oamenilor performanța organizațională?

Întrebări despre strategie și performanță

Managementul superior influențează în mare măsură direcția companiei, de la analiza indicatorilor de performanță la implementarea unei strategii pe termen lung. Cu întrebările potrivite, interviul de resurse umane poate identifica modul în care un candidat va contribui la succesul viitor al organizației lor.

Aceasta implică adresarea întrebărilor despre strategie și performanță. Întrebările despre strategie aruncă o lumină asupra „de ce” din spatele deciziilor organizaționale, în timp ce întrebările despre performanță indică cât de eficientă este acea strategie.

De la condițiile pieței la structura organizațională, aceste întrebări ajută candidații să împărtășească modul în care abordează aceste tactici la nivel înalt:

Cum te asiguri că obiectivele tale strategice sunt aliniate cu obiectivele generale ale organizației?

Poți evidenția un indicator cheie de performanță pe care îl utilizezi pentru a măsura succesul? De ce acela?

Poți oferi un exemplu de risc strategic pe care ți l-ai asumat pe baza înțelegerii pieței și care a fost rezultatul?

Poți da un exemplu de moment în care o strategie implementată de dvs. nu s-a desfășurat așa cum era de așteptat? Cum ai reacționat?

Întrebări despre succesul și viziunea companiei

Una dintre principalele responsabilități ale conducerii este să ofere o viziune clară a viitorului organizației. Viziunea companiei ghidează organizația prin piețele dificile și deciziile dificile, atât în ceea ce privește afacerile, cât și gestionarea forței de muncă.

Este util atunci când liderii seniori pot dezvolta prioritățile lor principale astfel încât forța de muncă să poată da viață viziunii. Întrebări solide pot ajuta candidații să împărtășească modul în care își imaginează viitorul companiei.

Poți lua în considerare următoarele întrebări:

Cum definești succesul pentru organizația noastră și ce rol vezi că joci în realizarea acestui succes?

Privind către viitorul următorilor trei până la cinci ani, ce milestone-uri majore ți-ai propune să atingi în cadrul organizației noastre și cum ai aborda aceste obiective?

Cum se aliniază viziunea companiei noastre cu nevoile și așteptările clienților sau beneficiarilor săi?

Care sunt cele mai mari provocări cu care se va confrunta industria noastră în anii următori și cum ar trebui să se adapteze cu succes organizația noastră?

Întrebări despre cultura organizațională

Companiile care își neglijează cultura se confruntă adesea cu dificultăți în atingerea obiectivelor de afaceri și operaționale. Cultura este despre valorile și comportamentele colective, care influențează performanța echipelor și a indivizilor. De la stilurile de comunicare la diversitate și incluziune, cultura modelează eficacitatea forței de muncă. Discuțiile despre cultura organizațională în interviuri poate oferi o imagine de ansamblu asupra politicilor și valorilor pe care le prioritizează un candidat sau poate ajuta la identificarea lacunelor.

Având acest lucru în vedere, departamentul de resurse umane are rolul important de a angaja executivi care să susțină sau să îmbunătățească cel mai bine cultura companiei. Poți lua în considerare aceste întrebări:

Cum ai descrie cultura organizațională ideală și cum ai lucrat pentru a cultiva o astfel de cultură în rolurile tale anterioare?

Poți da un exemplu de moment în care a trebuit să abordezio problemă culturală în echipa sau organizația ta?

Din experiența ta, cum impactează cultura unei organizații succesul său? Cum joacă conducerea un rol în modelarea acelei culturi?

Poți împărtăși exemple de colaborări de succes în echipă și cum exemplifică acestea o cultură a echipei performante?

Întrebări despre importanța bunăstării angajaților

Bunăstarea angajaților și succesul organizațional sunt încă o pereche care merge mână în mână. 87% dintre angajați spun că ar lua în considerare să plece de la o companie care nu se concentrează pe wellbeing-ul angajaților. Acest lucru demonstrează cât de importantă este bunăstarea pentru a încuraja loialitatea și moralul angajaților.

Perspectiva unui lider asupra bunăstării la locul de muncă, cum arată bunăstarea vieții profesionale, spune multe despre modul în care îi vede pe angajați. Starea de bine este adesea influențată de factori precum beneficiile și programele de wellness, asupra cărora liderii au, de asemenea, o influență considerabilă.

Întrebările care ating aceste subiecte pot dezvălui modul în care factorii de decizie seniori integrează bunăstarea în planificarea lor strategică:

În rolul tău de lider, cum recunoști semnele de epuizare în membrii echipei tale și ce măsuri iei pentru a le aborda?

Ce politici sau practici ai găsit eficiente în sprijinirea bunăstării vieții profesionale?

Poți descrie un program sau beneficiu pe care l-ai sprijinit și care a contribuit direct la îmbunătățirea bunăstării angajaților? Cum a arătat acel succes?

Cum echilibrezi cerințele de atingere a obiectivelor de afaceri cu nevoile de bunăstare ale forței de muncă?

Întrebări despre creșterea și dezvoltarea în carieră

Liderii au un rol important în crearea unui mediu de învățare continuă. Ei stabilesc tonul pentru avansarea profesională, atât ca exemple principale de leadership, cât și ca persoane care conduc creșterea companiei.

Un interviu este un moment excelent pentru a afla părerea unui candidat despre creșterea și dezvoltarea carierelor angajaților. Liderii care înțeleg importanța creșterii în carieră încurajează, de asemenea, o cultură a implicării și reținerii angajaților.

Următoarele întrebări pot explora modurile în care un lider potențial ar prioritiza oportunitățile de dezvoltare la nivelul întregii companii:

Cum crezi că ar trebui să sprijine și să încurajeze liderii creșterea în carieră a angajaților, în special a celor care aspiră la funcții de conducere?

Poți împărtăși un exemplu de program de dezvoltare profesională pe care l-ai inițiat sau sprijinit și care a avut un impact semnificativ asupra performanței echipei tale?

Ce tipuri de oportunități de formare și dezvoltare ai implementa pentru angajați, cum ar fi perfecționarea abilităților pentru a ține pasul cu tendințele din industrie?

Ce strategii utilizezi pentru a te asigura că vei continua să te dezvolți și să crești ca lider?

Întrebări distractive și captivante

Adăugarea zonei de distracție în interviurile pentru executivi poate ajuta la dezvăluirea personalității candidatului și la capacitatea de a se conecta la un nivel uman. În plus, crearea unei conexiuni autentice din start poate aprofunda discuția mai târziu. Unele întrebări pot chiar să dezvăluie cum reușesc liderii să își mențină echilibrul între viața profesională și cea personală. Iată câteva întrebări ușoare și captivante:

Ai o rutină de dimineață, și în caz afirmativ, cum îți influențează aceasta productivitatea și succesul?

Este ceva nou pe care vrei să îl înveți anul acesta?

Care a fost cea mai memorabilă sau amuzantă activitate de construire a echipei la care ai participat vreodată și ce a făcut-o atât de de neuitat?

Care este un hobby sau o activitate la care ești pasionat și cum îți influențează viața profesională?

Utilizarea întrebărilor strategice ca și catalist pentru bunăstarea organizațională

Un set structurat și concentrat de întrebări la interviu poate fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de recrutare. Întrebările despre subiecte relevante pot duce nu numai la insights despre candidat, ci și despre organizație. Totul se reduce la a pune întrebarea potrivită pentru a obține informațiile cele mai impactante – ceea ce poate ajuta la decizii informate în timpul angajării.

Unele dintre cele mai importante subiecte în aceste interviuri sunt modul de optimizare a operațiunilor și prioritizarea implicării angajaților. Ambele preocupări pot fi abordate cu programe de wellbeing pentru angajați. O concentrare asupra bunăstării poate stimula productivitatea prin îngrijirea nevoilor angajaților. 88% dintre executivii de top consideră programele de wellness un avantaj competitiv – iar programul de wellbeing al companiei tale poate fi la fel de competitiv cu resursele potrivite.

Echipat cu soluții pentru sănătatea fizică, mentală și emoțională, 7card poate ajuta organizațiile să construiască un program de wellbeing care face diferența pentru angajați.

 Discută cu un specialist în starea de bine pentru a afla mai multe.

Ia-ți și tu 7card!

Ia-ți și tu 7card!

Sunt angajat și vreau 7card! 

Vezi dacă și compania la care lucrezi oferă 7card angajaților!

Ca să îți faci 7card, angajatorul tău trebuie să aibă contract cu noi. Caută-l aici! 

Ce bine, angajatorul tău oferă 7card! Hai în aplicația 7card să îți faci abonamentul!

Dacă ai deja 7card și ai întrebări despre abonamentul tău, te rugăm, hai să ne scrii în pagina de Contact!

Sunt HR / reprezint o companie

Dacă vrei să aduci 7card în compania ta, te rugăm să completezi formularul cu datele tale. Ne va face plăcere să îți trimitem rapid informații detaliate și, eventual, să te punem în legătură cu un coleg.

  • * În acest moment, doar companiile cu peste 10 angajați pot oferi 7card.
    Dacă reprezinți o companie cu mai puțin de 10 angajați, ne pare rău că nu putem răspunde solicitării tale.