Studiu: Angajații care fac sport mai des sunt mai fericiți

Studiul 7card, realizat de IZI Data, arată că:

9 din 10
angajaţi care fac sport de cel puţin 2 – 3 ori pe săptămână consideră sportul un element cheie al stării de bine
Starea de bine:
cum o definim vs.
cum o avem prezentă
în viaţa noastră?

Un studiu 7card, realizat de agenția de cercetare IZI Data, a explorat felul în care angajații români percep wellbeingul. Conform cercetării, top trei indicatori de wellbeing sunt: sănătatea emoțională/mentală (71%), starea de sănătate fizică (65%) și sportul (63%).

Deși înțeleg importanța acestor trei factori în asigurarea bunăstării generale, respondenții recunosc că mai au de lucrat la punerea în aplicare a strategiilor care să îi ducă acolo. Astfel, 47% dintre respondenți declară că au sănătate emoțională/mentală, 39% că se simt sănătoși fizic și 51% că practică sport.

„Bunăstarea generală a angajaților este strâns corelată de performanța lor la locul de muncă. Un stil de viață echilibrat se traduce într-un angajat echilibrat, iar companiile au rolul de a-și susține echipele și de a le ajuta să-și atingă potențialul. 7card joacă un rol de partener startegic în acest proces, pentru că poate susține angajatorii cu programe corporative de wellbeing complete: acees la o serie de activități de relaxare, sport și resurse de învățare.”
Dan Moraru
Country Lead 7card by Gympass

9 din 10 angajați care fac sport, sunt mai fericiți

Conform studiului, scorul de fericire crește direct proporțional cu frecvența activității sportive, astfel 9 din 10 angajați care fac sport de minim 2-3 ori pe săptămână menționează sportul printre elementele de wellbeing prezente în viața lor. La polul opus, 6 din 10 angajați care nu fac nicio activitate fizică în prezent, se consideră nefericiți.

De asemenea, nivelul de fericire este direct corelat cu wellbeing-ul. 7 din 10 angajați care fac sport de 2-3 ori pe săptămână, consideră că au un grad de wellbeing ridicat, tradus prin indicatorii: sănătate emoțională/mentală, sănătate fizică și sport.

Starea de bine a angajaților: definiție versus realitate

7 din 10 angajați definesc starea de bine în termeni de sănătate emoțională/mintală, însă doar 5 dintre ei afirmă că au sănătate emoțională/mintală.

6 din 10 angajați definesc starea de bine ca: „mă simt sănătos”, „fac sport”, „mă simt bine fizic”, „mă simt iubită”. Totuși, conform studiului, 39% dintre respondenți declară că se simt sănătoși, iar 37% că se simt bine fizic.

Cercetarea arată că beneficiarii programelor 7card au un nivel mai mare de dezvoltare personală și bunăstare financiară decât publicul general.

7card sprijină companiile din România să ofere angajaților un program corporativ de wellbeing pentru angajații lor, care cuprinde acces la o serie de activități de sport și relaxare și resurse educaționale.

Utilizatorii 7card
au un nivel mai mare
de dezvoltare
personală

Ia-ți și tu 7card!

Ia-ți și tu 7card!

Sunt angajat și vreau 7card! 

Vezi dacă și compania la care lucrezi oferă 7card angajaților!

Ca să îți faci 7card, angajatorul tău trebuie să aibă contract cu noi. Caută-l aici! 

Ce bine, angajatorul tău oferă 7card! Hai în aplicația 7card să îți faci abonamentul!

Dacă ai deja 7card și ai întrebări despre abonamentul tău, te rugăm, hai să ne scrii în pagina de Contact!

Sunt HR / reprezint o companie

Dacă vrei să aduci 7card în compania ta, te rugăm să completezi formularul cu datele tale. Ne va face plăcere să îți trimitem rapid informații detaliate și, eventual, să te punem în legătură cu un coleg.

  • * În acest moment, doar companiile cu peste 10 angajați pot oferi 7card.
    Dacă reprezinți o companie cu mai puțin de 10 angajați, ne pare rău că nu putem răspunde solicitării tale.

Studiul intitulat „Raport de cercetare cantitativ: obiceiuri de selecție și utilizare a abonamentelor la sală” a fost realizat de agenția de cercetare IZI Data, pe un eșantion de 876 de respondenți, prin intermediul chestionarelor autoadministrate online, în rândul angajațior care frecventează sala de sport în prezent, sau care au intenția să reia antrenamentele și au fost la sală în trecut. Perioadă de colectare: 13-19 decembrie 2023.

***

Despre 7card by Gympass

7card este singura soluție completă de wellbeing din România, pentru companii și angajații lor. Un serviciu care oferă acces la cea mai largă varietate de activități de relaxare și sport, disponibile în aplicația 7card și care ajută companiile să joace un rol semnificativ în asigurarea bunăstării angajaților lor,  prin programul corporativ de wellbeing.
Prin intermediul aplicației 7card angajații au acces la peste 530 de centre de fitness, yoga, pilates, piscine, studiouri de dans sau escaladă, plus alte 30 de activități. De asemenea utilizatorii 7card au acces la programe de wellbeing care oferă consiliere, programe de nutriție, mindfulness, educație de wellbeing care pot fi continuate și în perioadele de pauză de la activitatea de fitness, pentru a susține călătoria lor de wellbeing.

Cu peste 12 ani de activitate, 7card susține aproape 360.000 de angajați din peste 1.500 de companii în 57 orașe din România, din toate domeniile de activitate și toate dimensiunile, să își construiască programul ideal de wellbeing.

În ianuarie 2022, 7card a fost achiziționat de către Gympass, operatorul global #1 în servicii de corporate wellbeing, cu operațiuni în 11 țări din America de Nord și Centrală, America de Sud și Europa.

Mai multe detalii:  https://7card.ro/ și https://gympass.com/en-us/

Despre IZI Data

IZI data este o agenție de studii de piață al cărei scop este să democratizeze cercetarea de piață, făcând-o ușor de folosit și de înțeles, atât pentru branduri consacrate dar mai ales pentru start-ups, antreprenori, ONG-uri și antreprenori sociali. IZI data utilizează instrumente agile, intuitive precum și cele de tip DIY.

Mai multe detalii: https://izidata.ro/